ALTIN
 2.439,70
DOLAR
 32,4504
STERLİN
40,7959
EURO
 34,8290

Karakuş Battalgazi’de Çalişmalarina Devam Etti

Karakuş: ‘Gelin hesap verme keyfini hep beraber yaşayalım’ 

04 Mart 2024 23:01
Karakuş Battalgazi’de Çalişmalarina Devam Etti

CHP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Karakuş, 2014 yerel seçimler kapsamında Battalgazi’de sıkılmadık el, girilmedik kapı bırakmayacaklarını açıkladı.

Karakuş seçimlere az bir süre kala seçim çalışmalarına Battalgazi Tandoğan mahallesi konteynır alanı, Adliye karşısındaki balık pazarı esnaflarını, Matim iş merkezi ve esnafların sıkıntılarını dinledi. CHP Battalgazi Belediye Başkanı Ali Karakuş’a vatandaşlardan ve esnaflardan büyük destek gelirken, 2024 Yerel seçimlerinde Battalgazi ilçemizi yönetmek için aday oldum projelerimiz hazır biz hazırız, ekibimiz hazır, yetki sizden hizmet bizden. 6 Şubat depremini hep birlikte yaşadık. Battalgazi ilçemiz en yakın zamanda ayağa kaldırmayı hedefliyoruz. Projelerimiz hazır vatandaşlarımızın sorun ve sıkıntılarını dinledik, çözüm için biz varız, kapı kapı gezerek projelerimizi anlatacağız şeklinde konuştu.

Karakuş , “Gençlerimizi desteklemek ve  eğitim olanaklarını artırmak adına yeni projeleri hayata geçireceğiz. Bilim ve teknoloji alanında atölyeler kurarak, genç yetenekleri destekleyeceğiz. Ayrıca kütüphane ve bilgi merkezlerini yaygınlaştırarak, eğitim kalitesini yükselteceğiz. Okuyan, Yazan, çizen,  sporcu, sağlıklı bir Battalgazi gençliği için seferberlik başlatacağız. Bilginin ve gençliğin kaynağı Battalgazi için her türlü eğitim altyapısını ve  merkezlerini kuracağız.” Dedi.

KENT LOKANTALARI

CHP’li Karakuş “Öğrencilerimizin kaliteli yemeğe ulaşabilmeleri için uygun fiyata yemek yiyebilecekleri kent lokantaları kuracağız. Üniversite öğrencilerimiz için burs projemiz hazır. 15 bin üniversiteli öğrencimize  7,500TL burs vereceğiz.” Şeklinde konuştu.

ESNAFLARIN VERGİ BORÇLARI AFFEDİLMELİ

CHP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Karakuş seçim gezileri kapsamında esnafların sıkıntıların önceliği vergi borçlarının affedilmesi gerektiğini savunarak, “ Esnaf gezilerimizde esnaflar kan ağlıyor. Depremzede bölgelerinde defalarca dile getirmemize rağmen, vergi borçlarının affedilmesi hususunda hükümetin sesi çıkmamakta. Hükümet sadece vergi borçlarını ötelemekle meşgul. Oysaki depremzede bölgelerinde özellikle Malatya’daki esnafların vergi borçları tamamen affedilmeli. Bu konuda gereken sorun ivedi bir şekilde yapılmalı ve esnaflar nefes almalı “ dedi.

EMEKLİLER HEP UNUTULUYOR

CHP Battalgazi Belediye Başkanı Ali Karakuş emeklilerin maaş sorunu ile ilgili iktidara yüklenerek, “Emekliler bundan sonra susmayacak. Ya hakkımızı verirsin, ya emekliler hakkını almasını bilir. Hep beraber hakkımızı alana kadar birlikte mücadele edeceğiz.” Dedi. Burada emeklilerin sorunlarına ve iktidarın emekliye reva gördüğü açlık sınırının altındaki aylığa ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Karakuş, “iyileştirme” talebinde bulundu. En düşük emekli maaşının asgari ücretten az olmasının kabul edilemez olduğunu, şu anda en düşük emekli maaşının asgari ücretin 7 bin TL altı belirlendiğini anımsatan Karakuş, “Çok farklı siyasi görüşlerden emekliler ile istişare ettik. Bu memlekette esas konuşulması gereken şey, hayat pahalılığı, enflasyon ve onun en başta ezdiği emeklilerken hep isterler ki başka şey konuşulsun. Bu seneyi emekli yılı ilan ettiler, emekli yılının başında emekli ile dalga geçecek rakamlar ilan ettiler. Madem ‘emekli yılı’ dediniz ama gereği yapılmadı, Seçim çalışmaları kapsamında emeklilerimiz ile istişarelerimiz devam edecektir ve destek amaçlı her daim konuşmaya devam edeceğiz.” Şeklinde tepkilerini dile getirdi.

Değişimin Battalgazi ilçesine çok yakışacağını dile getiren Karakuş,” Hep beraber ders verme vaktidir. Sizin içinizden biriyim. Projelerimiz hazır. Gelin hesap verme keyfini hep beraber yaşayalım “ şeklinde konuştu.

 

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.