Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi, oda üyesi tatlı imalatı yapan esnafların piyasada şeker bulmakta zorlandığını açıklayarak, tüm milletvekillerini esnafın sorununa çözüm bulmaya davet etti.
Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi,” Sayın milletvekilimizin dün yapmış olduğu talihsiz açıklamaya cevap vermek zorunda kaldık. Esnafımız zor durumda. Tatlıcı ve unlu mamulü imalatı yapan esnaflar odamızın üyesidir. Bu esnaflarımız piyasadan şeker bulamıyor.
Sayın milletvekilimiz kalkıp bir şirketin savunmasını yapacağına, tüm Malatya’nın savunmasını keşke yapsaydı. Sayın milletvekilimiz diyor ki, ‘Oda başkanları da anlamadan alkış çalışıyor.’ Sayın milletvekilimize şunu soruyorum; biz anlamadan alkış çalmışsak 20 yıldır sizi de alkışlıyoruz, sizi de mi mı anlamadan alkışlamışız? Sayın milletvekilimizin bu talihsiz açıklamasını kınıyorum” diye konutu.
Esnafların piyasadan şuanda 450 TL’den şeker bulabildiklerini aktaran Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Büyükelçi, “Benim imalatçı esnafım şu anda piyasadan şeker bulamıyor.
Malatya Şeker Fabrikasına peşin para ödeyen bazı esnafımız ne şekerini alabiliyor, ne de parasını alabiliyor. Biz esnaf olarak şekeri nerede bulalım? Sayın milletvekilimizi tatlı ve şekerli mamuller imalatını yapan imalatçı esnafımıza şeker bulmaya davet ediyorum. İmalatçı esnaf şekeri 5 kilo 5 kilo alamaz.
Malatya’da şekeri kullanan yaklaşık 300 tane imalatçı esnafımız var, yanlarında binlerce işçi var, her birinin yanında 5-10 kişi çalışıyor. Sayın Milletvekilimiz bir şirkete çare olmak yerine 300 tane esnafa nasıl çare olacaklarının hesabını yapmalı. Malatya’mızın tüm sayın milletvekillerini göreve davet ediyorum, imalat yapan esnafımızın şeker sorununa çözüm bulunuz. İmalatçı esnafımız bu konuda büyük sıkıntı yaşıyor. ” ifadelerini kaydetti.
Büyükelçi, “Esnafımız Malatya Şeker Fabrikasından şeker alabilmek için kapasite raporları aldılar. Çünkü Malatya Şeker Fabrikası kapasite raporu istiyordu. En küçük esnafımız bile kapasite raporu almak için en az 3 bin TL masraf etti.
Yazık, günah değil mi? Esnafımızın bu zararını kim karşılayacak? İmalatçı esnafımız çok büyük bir sıkıntı içinde. Sayın Malatya milletvekillerinden çözüm ve destek bekliyoruz.” dedi.