ALTIN
 2.739,33
DOLAR
 33,9872
STERLİN
44,9484
EURO
 38,0601

Vali Seddar Yavuz Başkanlığında Battalgazi Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi

Vali Seddar Yavuz başkanlığında, Battalgazi Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezinde, Battalgazi Muhtarlar Toplantısı gerçekleştirildi. 

24 Ağustos 2024 22:31
Vali Seddar Yavuz Başkanlığında Battalgazi Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi

Toplantıya; Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, Battalgazi Belediye Başkanı Av. Bayram Taşkın, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Selçuk Karaduman, ilgili kurum amirleri ve muhtarlar katıldı.

Vali Seddar Yavuz toplantıda yaptığı konuşmada, “Toplantımızın amacı; muhtarlarımızı yürüttüğümüz kalıcı deprem konutları, iş yerleri, rezerv alanların dönüşümü, kırsal köy konutlarının yapım süreçleri hakkında bilgilendirmektir. Ayrıca, muhtarlarımızın mahalleleriyle ilgili ihtiyaç, sorun ve taleplerini dinlemek; bu konularda kısa sürede çözüm üretmektir. Bugün sizlere şehrimizin yeniden inşaası ile ilgili yürüttüğümüz çalışmalarla ilgili AFAD İl Müdürümüz, TOKİ görevlimiz, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanımız ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürümüz detaylı bilgilendirme yapacak olup sorularınızı da ayrıca cevaplayacaklardır. Böylece, muhtarlar aracılığıyla vatandaşların doğru bilgiye ulaşması hedeflenmektedir.

Açıkça ifade etmek isterim ki, kaynağımız var, yapacak projemiz var ve bunları gerçekleştirecek irademiz var. Sayın Cumhurbaşkanımız, bölgedeki sorunları çözmemiz, kaynak ve para konusunu düşünmememiz konusunda bizleri talimatlandırdı. Kalıcı konutları yapabilmek için gereken her şeyimiz mevcut. Unutmayalım ki birer birer çok yetenekli olmaktansa, takım halinde hareket edebilmek ve "biz başardık" demek, çok daha değerli. Bu şehirde herkesin el ele vermesi, bu süreçte bir bütün olarak hareket etmesi şarttır. Bizim hedefimiz, doğunun başkenti olan Malatya'yı yeniden ticaretin, bilimin ve sanayinin parlayan yıldızı olarak ortaya çıkarmaktır. Projelerimiz ve vizyonumuz bu yöndedir. Şehir merkezinin yeniden inşaasında hızımızı kesen en önemli husus açılan davalardır. Bu davalar sebebiyle şehrimizdeki inşaa faaliyetleri henüz istediğimiz hızda değildir. Malatya şehir merkezini ne kadar hızlı inşaa edersek, Malatya’nın menfaatine olacaktır. Vatandaşlarımız, yıkım kararı alınan binaları ne kadar hızlı boşaltırsa, biz de o kadar hızlı yapımına başlarız. Depremden sonra yeni bir normali bulmaya çalışıyoruz. Şehir merkezinin inşaasını bitirdiğimizde herkes muhteşem bir Malatya ile karşılaşacak. Bu süreçte el birliğiyle çalışarak, bu şehri yeniden inşa edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Malatya’nın sahipsiz olduğu iddialarını kabul etmiyoruz. Desteğinize ihtiyacımız var. Şehrimizin ortak menfaatlerini hep birlikte koruyalım.” dedi.

Vali Yavuz’un konuşmasının ardından; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Selçuk Karaduman, İl AFAD Müdürü Ali Altındal, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdür V. Cengiz Başer ve İl Emniyet Müdürü Arif Çankal sunum gerçekleştirdi.

Muhtarlar Toplantısında;

Kalıcı Konut ve işyerleri ile rezerv alanları hakkında,

Kırsal Konutlar hakkında,

Uyuşturucu ile Mücadele hakkında,

Emniyet ve Asayiş hakkında,

Mahallelerin sorunları Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ile Bakanlık temsilcileri ve kurum müdürleriyle ele alındı.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.