Avukatlar çekildi, duruşma başlamadan ertelendi
Yaşam, 15 Ağustos 2017 16:13
Sebahat Tuncel ve Gültan Kışanak’ın tutuklu yargılandığı davanın 3’üncü duruşmasında avukatlar, içeri izleyici alınmaması ve polislerin duruşma salonuna silahlı girmesine tepki göstererek duruşmadan çekildi. Duruşma başlamadan ertelendi.
Yerine kayyım atanarak tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in tutuklu yargılandığı ve “güvenlik” gerekçesiyle Malatya’da görülen davanın 3’üncü duruşması Malatya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.
Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri, HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hacer Özdemir, HDP, DBP yöneticileri, Tuncel'in babası Fahrettin Tuncel, Kışanak'ın babası Lütfü Özel, eşi Zülküf Kışanak, kızı Jiyan Kışanak ve çok sayıda kişi duruşmaya katılmak için Malatya Adliyesi’ne geldi. Duruşmada çok sayıda avukat ise hazır bulundu.
Saat 14.00'da başlaması gereken duruşma 1 saat geç başladı. Mahkeme salonunun uygun olmadığı gerekçesiyle mahkeme başkanının talimat verdiği bu nedenle izleyici alınmadığı bildirildi. Bunun üzerine Tuncel'in babası Fahrettin Tuncel, “Bizi içeri almayacaksanız duruşma da görülmesin” diyerek tepki gösterdi.
Avukatlar mahkeme heyetiyle görüşerek izleyicilerin alınmaması halinde duruşmadan çekileceğini belirtti. Avukatlar aynı zamanda polislerin mahkeme salonuna silahlı olarak gelmesine tepki gösterdi. Mahkeme heyeti izleyici almayacağını belirtmesi üzerine avukatlar duruşmadan çekildi.
Avukatların çekilmesiyle duruşma 15 Eylül'e ertelendi.
385 YIL HAPİS İSTENİYOR
Tuncel ile Kışanak, toplam 385 yıl hapisle yargılanıyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Kışanak için “Örgüt kurmak ve yönetmek”, “Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmamak” ve 41 kez “Örgüt propagandası yapmak” suçlamalarıyla 240 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor.
Tuncel hakkında ise “Örgüte üye olmak” ve “Örgüt propagandası yapmak” suçlarından 145 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.
Yaşam, 15 Ağustos 2017 16:13
Yorumlar (0)