CHP li AGBABA EMEKLI ZAMMINI PROTESTO ETTİ ALAYINIZA KIRMIZI KART
Siyaset, 15 Ocak 2025 18:26
CHP'Lİ AĞBABA, EMEKLİ ZAMMINI PROTESTO ETTİ:
ALAYINIZA KIRMIZI KART!
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, en düşük emekli maaşının 14 bin 469 liraya yükseltilmesi ve işverene asgari ücret desteğini düzenleyen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri tartışmayla başladı. CHP'li milletvekilleri, iktidar vekillerine kırmızı kart gösterdi. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, emeklilere verilen 2 bin lira zam ile bir sepet market alışverişi bile yapılamadığını belirterek, "Millet 300 gram kıyma alamıyor siz pirzola ile besleniyorsunuz" dedi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ekonomiyle ilgili düzenlemeler içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri başladı. Teklifle, en düşük emekli aylığının, Ocak 2025 ödeme döneminden geçerli olmak üzere 12 bin 500 liradan 14 bin 469 liraya yükseltilmesi, işverene, ocak-aralık döneminde günlük 33,33 lira, aylık 1000 lira asgari ücret desteği verilmesi öngörülüyor.
ZEYTİNE PARA YETMİYOR
CHP'li milletvekilleri, komisyon çalışmalarına büyük kırmızı kartlarla katıldı. Komisyon sırasına koyduğu alışveriş sepetini gösteren CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Hepinize kırmızı kart gösteriyoruz. Şu pazarı görün de utanın. Zeytine para yetmiyor. 2002'de sekiz çeyrek altın alınırken şu anda üç çeyrek altın alınıyor. Sizin tuzunuz kuru. Ne pazardan haberiniz var ne simitten. Millet 300 gram kıyma alamıyor siz pirzola ile besleniyorsunuz. Emekliler meyveyi sebzeyi gece alıyor, çürükleri alıyor. Bu kanun teklifini getirenlere de kırmızı kart. " dedi.
ÜLKE GERÇEKLERİNDEN KOPUKSUNUZ
Emeklilere verilen 2 bin lira zam ile bir sepet market alışverişi bile yapılamadığını ifade eden Ağbaba, "14 bin 460 lira kabul edilebilir bir rakam değil. Türkiye'nin gerçeğiyle uyuşmuyor. Verilen zamla alınan ürünler bunlar. Bir kilo et, iki kilo ayçiçek yağı, iki kilo pirinç, çay, peynir, bir kilo da zeytin alamıyorsunuz. Bu emekli zammının farkı ile yapılan alışveriş. Ülke gerçeklerinden kopuksunuz. Emekliye verdiğiniz zam tam bu kadar, bir öğün bile değil. Dört kişilik bir ailenin bununla geçinmesi mümkün değil. Emeklilerin durumunun hepinizin vicdanını sızlatması lazım. Emekliler en son 7-8 sene önce ceket almış kendisine." ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve AKP milletvekillerinin sokaktan ve pazardan bir haber olduğunu belirten CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, şöyle konuştu: “Tayyip Erdoğan pazarı görmüş olsaydı, AKP milletvekilleri pazarı görmüş olsaydı bu teklifi vermezdi. Bunlar pazardan bir haberler. Bakın arkadaşlar asgari ücret 22 bin TL, alayına kırmızı kart. Emekli maaşı 14 bin 469 TL, alayına kırmızı kart. Sayın Cevdet Akay’ın da getirdiği pankartlarda var, yalancıların da alayına kırmızı kart.”
Siyaset, 15 Ocak 2025 18:26
Yorumlar (0)

MALATYALI ÇİFTÇİLER: " VERİLEN DESTEKLE AYAĞA KALKMAK MÜMKÜN DEĞİL "

MALATYA DERHAL AFFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN "

MALATYA DA CUMHUR İTTİFAKI " DON " İÇİN TOPLANDI

KESKİN CUMHURBASKANINA SESLEND MALATYAYA POZİTIF AYRIMCILIK YAPILMALI "İ:

MALATYA KATLİAMI (17 - 20 NİSAN 1978 )

ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN " 1YIL DA NELER YAPTIK

BAŞKAN TAŞKINDAN 17 NİSAN MESAJI " ÖZAL VE FENDOĞLU UNUTULMADI "

YMP İL BAŞKANI AHMET YALÇIN'DAN ÖZAL VE HAMİDO'YA ANLAMLI MESAJ

İMAMOĞLU " ETKİLİ ÖNLEMLERİN ACİLEN DEVREYE SOKULMAASI GEREKİR "

AĞBABA " ÇIFTÇİYE İCRA GÖTÜRURSENİZ İKİ ELİM YAKANIZDA OLUR "

CHP LI AYAZ " CHP NIN REDDİ YEŞİLYURT BELEDİYESİNE MİLYONLUK YÜK GETİRMEYECEK "

AĞBABA" MECLİSE ARAŞTIRMA KOMİSYONU TEKLİFI GETİRECEĞİZ "

BARIŞ YILDIZ " MALATYA DERHAL AFFET BOLGESİ İLAN EDİLSİN "

VALİ YAVUZ " TARIM BAKANLIĞI VE TARSIM DEVREDE "

SERDAR YILDIZ " GÖRECEĞİZ MALATYANIN GERÇEK SAHİBİ VAR MI? "

AGBABA " DEPREMİN VURDUĞU MALATYA YI BU KEZ DON VURDU "

" BASKANLARIM YANIMDA TOPLANTILARI YERİNDE YÖNETIME ORNEKTİR "

SADIKOĞLU’NDAN ACİL DESTEK ÇAĞRISI

CGD DEN BAŞARILI GAZETECİLERE YILIN ÖDÜLÜ VERİLDİ

SURİYEDE Kİ KADIN KATLİAMLARINI KINIYORUZ

DEPREM BİLİMCİ GÖRÜRDEN YOL HARİTASI

CHP IL BAŞKANINDAN AKP SERT ÇIKIŞ

KAYISIDA " ÇIL VE MANİLYA " TEHLİKESİ

AĞBABA TFF VERDİĞİ SKANDAL KARARDAN DÖNMESİNI BEKLİYORUZ "

VELİ AGBABADAN TFF YE SERT TEPKİ " YEŞİLYURTSPORUN ÖNÜNÜ KESEMEZSİNİZ "

SADIKOĞLU " MALATYADA 97 MILYON DOLARLIK İHRACAT GERÇEKLEŞTI "

MALATYALI AV. DENİZ ÇAKIR YDK LİSTESINE 2. SIRADAN GİRDİ

ÖZGÜR ÖZELİN GENEL BASKANLIĞI TESCİLLENDİ

KESKİN " KAYSI ÜRETİCİSINE SAHİP ÇIKIN "

GEÇMİŞ OLSUN MALATYA

CHP DE IMAMOĞLU İÇİN İMZA KAMPANYASI

İMAMOĞLU NU CUMHURBAŞKANI YAPACAGIZ

BASKAN GEÇIT " BAYRAMLAR BİRLIK VE BERABERLİĞİMİZIN SİMGESİDİR

BU ZOR GÜNLERİ DAYANIŞMA ILE AŞACAĞIZ

MALATYALILARA" GAYRET EDİYORUZ " DEMEK SKANDAL DEĞİLDE NEDİR?.

BASKAN TAŞKIN " BATTALGAZIYE YAKIŞAN TAZİYE EVLERİNI MAHALLELİYE KAZANDIRACAĞIZ "

MESOB BAŞKANI KESKİN " ESNAF MALATYANIN BEL KEMIĞİDİR

MALATYA'DA 8 ŞİRKET KEPENK KAPATTI

EĞİTİM-SEN"ÜNİVERSITE ÖĞRENCİLERİNİN HAKLI MÜCADELESİNE DESTEK VERİYORUZ "
