AĞBABA "HAÇOVALILARIN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİM
Gündem, 13 Mart 2025 22:28
AĞBABA; “DEPREM BÖLGESİNDE DERİN YOKSULLUK TÜRKİYE’NİN 2 KATI”
HAÇOVALILARIN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİM
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Türkiye’nin derin bir yoksullukla karşı karşıya olduğunu belirterek, “deprem bölgesinde yoksulluk bunun 2 katı” dedi. Ağbaba, “Haçovalıların sesini duyan yok, onların sesi olmaya devam edeceğim” dedi.
VATANDAŞIN EVİ BAŞINA YIKILDI
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulunda Malatya’nın sorunlarını gündeme getirmeye devam ediyor.Ağbaba, İkizce(Haçova)’da yaşanan mülkiyet hakkı sorununu tekrar gündeme getirerek, “Malatya biliyorsunuz deprem bölgesi, Türkiye'deki depremde en çok binasını kaybeden 2'ci il, oransal olarak 1'inci il. Şimdi, Haçova dediğimiz köye TOKİ'ler yapılıyor. Bölgede vahşi bir uygulama var, taş ocaklarında dinamitler patlatılıyor, önceki gün yol açmak için dinamit patlatırken bir evin üzerine kayalar döküldü. Uyarıyoruz, maalesef bu uyarıyı ciddiye alan kimse yok. Yine, bu Haçova'nın hâlâ mülkiyet problemi devam ediyor, şehrin neredeyse göbeğindeki arazilere, binası olan arazilere çok küçük paralar teklif edilerek insanların mülkiyet hakları ellerinden alınmaya çalışıyor. Haçova köylüleri büyük bir mağduriyeti yaşamaya devam ediyor ve maalesef, onların sesini duyan kimse yok, onların sesi olmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.
KONTEYNERKENTLERDE KADINLAR VE ÇOCUKLAR SOSYALLEŞEMİYOR
“Deprem bölgesine giden varsa, sokağa çıkan varsa, herkesin yüzüne yoksulluk sinmiş. Yüzüne bakınca hissediyorsunuz “diyen Ağbaba, “ Türkiye derin bir yoksullukla karşı karşıya, deprem bölgesi bunun 2 katı. Depremden sonra yaklaşık iki yılı aşkın süredir insanlar konteynerde oturuyor. Geçtiğimiz günlerde bir konteyner kent ziyaretimizde bir kadının konteynerine gittim, ‘ne zamandan beri çarşıya çıkmadın’ dedim, "Hiç çıkmadım." dedi, Niye? Çocuğu var. Maalesef kadınlar da çocuklar da sosyalleşmeden uzak; çok sorunlu bir nesil yetişiyor; maalesef ne internet var ne oyun parkları var ne konteyner kentlerde zaman geçirecekleri bir ortamları var.Çok zor bir dönemi hep beraber yaşıyoruz. Bir büyük yoksulluk var, esnafın durumu kötü” Şeklinde konuştu.
SANAYİ SİTESİYLE İLGİLİ BELİRSİZLİK DEVAM EDİYOR
“Ağbaba; “Son olarak Malatya’ya yeni sanayi sitesi yapılıyor. Mevcut sanayi sitesi ile ilgili büyük bir belirsizlik yaşanmaya devam ediyor. Esnaflar dertli, sorunlarına çözüm bekliyorlar” dedi.
Gündem, 13 Mart 2025 22:28
Yorumlar (0)

İMAMOĞLU NU CUMHURBAŞKANI YAPACAGIZ

BASKAN GEÇIT " BAYRAMLAR BİRLIK VE BERABERLİĞİMİZIN SİMGESİDİR

BU ZOR GÜNLERİ DAYANIŞMA ILE AŞACAĞIZ

MALATYALILARA" GAYRET EDİYORUZ " DEMEK SKANDAL DEĞİLDE NEDİR?.

BASKAN TAŞKIN " BATTALGAZIYE YAKIŞAN TAZİYE EVLERİNI MAHALLELİYE KAZANDIRACAĞIZ "

MESOB BAŞKANI KESKİN " ESNAF MALATYANIN BEL KEMIĞİDİR

MALATYA'DA 8 ŞİRKET KEPENK KAPATTI

EĞİTİM-SEN"ÜNİVERSITE ÖĞRENCİLERİNİN HAKLI MÜCADELESİNE DESTEK VERİYORUZ "

O KÜFÜRÜ.......I

MEDYA DAYANIŞMA GURUBU: GAZETECİLIK SUÇ DEĞİLDİR

GAZETECİLER DERHAL SERBEST BIRAKILMALIDIR

MALATYA AKP DE ESKİ BASKAN KRİZ YENİ BAŞKAN VEFA DEDİ

MALATYADA HALKIMIZ SANDIKLARA AKIN ETTİ

CHP MALATYA İL ÖRGÜTUNDEN EKREM İMAMOĞLUNA TAM DESTEK

YEŞİLYURT BELEDİYESİ 44 BIN ADET MEYVE FIDANI DAGITACAK

GAZETECİLER GOREVLERİ SIRASINDA ENGELLENMEMELİ

TURKIYE BELKİDE DEMOKRASİ TARİHİN EN KARANLIK GÜNLERİNDE BİRİNİ YAŞIYOR

YASANANLAR DEMOKRASİNIN YOK EDILMESİ FAŞİZMİN AYAK SESİDİR

EKREM iMAMOGLUNA MALATYA DA TAM DESTEK

CHP " BU MİLLETE TOP YEKUN SALDIRIDIR "

SİVAS İÇİN ADALET HERKES İÇİN ADALET

Barış Yıldız dan Çanakkale Zaferi kutlaması

AĞBABADAN ÇANAKKALE ZAFERİ KUTLAMA MESAJI

BASKAN TAŞKIN " ÇANAKKALE ZAFERİ VATAN İCİN YAZILMIŞ BİR KAHRAMANLIK DESTANIDIR

MALATYADA 3. ORGANİZE SANAYI BÖLGESİ KURULACAK MI?

ÇGD KONGRE İLANI

BATTALGAZİ BELEDİYESİNDE GÜNEŞENERJİSİNE BÜYÜK YATIRIM

VELİ AĞBABA " MALATYA İÇİN HERKESLE MASAYA OTURMAYA HAZIRIM.

BAŞKAN GEÇİT " 14 MART TIP BAYRAMI KUTLU OLSUN"

GAZİ KATLİAMI VE ŞİMDİDE SURİYE VAHŞETİ

ÖZGUR BASIN ÖZGUR TOPLUMUN TEMELİDİR

MTB BASKANI ÖZCAN'DAN URETİCILERİNE UYARI

TEİAŞ YAZIHANDA 35 PARSELİ KAMULASTIRIYOR.

BARIŞ YILDIZ " BİRLIKTE DAHA GÜCLÜ BİR MALATYA İÇİN "

BAŞKAN GEÇİTİN O PROJESİNE AGBABADAN

BATTALGAZİYE YENİ NEFES; ÇARŞI BAŞI REKREASYON ALANINDA SONA DOĞRU

SALMAN ; KADIN CİNAYETLERİ SİSTEMATİK

BAŞKAN GEÇİT KADINLARIMIZ HUZURLU MUTLU VE SAĞLIKLI TOPLUMLARIN TEMİNATIDIR

PSAKD TÜRKİYE GENELİNDE 8 MART EMEKÇILER GÜNÜNÜ KUTLADI
