ALTIN
 3.042,49
DOLAR
 35,5025
STERLİN
43,1833
EURO
 36,2485

 

 

Bu memlekette yanlışa yanlış demenin bedeli ağırdır. AKP politikalarını eleştirmek için “Vatan Haini” olmayı göze alacaksın.

CHP de ise kronikleşmiş muhalefeti eleştirmek “Partiye İHANET OLARAK”  değerlendirileceğini göze alacaksın. CHP yöneticileri durumda memnun olmalıdırlar ki, mevcudu muhafaza etmek için her yolu deniyorlar.

Bugün bu köşede Malatya CHP teşkilatını ele alacağım. Çünkü Malatya’da CHP kar suyu gibi eriyor ve kimse buna dur demiyor. Bir atasözümüz vardır, der ki: “Alan memnun, satan memnun, teraziye söz düşmez.” Bu düzende sayın vekil memnun, Sayın il başkanı memnun, bunların etrafında dönenler de memnun, ama taban için için eriyor, kimsede bir şey söylemiyor. Çünkü umutsuzluk, veba gibidir, hızla yayılır.

 Son üç dönem milletvekilliği Sıralamasına baktığımızda her şey net olarak görünüyor.

 

 Yıl 2011 CHP aldığı oy 84,248 Veli Ağbaba millet vekili. Yüzdelik oranı 19,65

7 Haziran 2015 CHP aldığı oy 72881 Veli Ağbaba millet vekili. Yüzdelik oranı 16,60

1 Kasım 2015  CHP aldığı oy 69.721 Veli Ağbaba millet vekili. Yüzdelik oranı 16.60

          

Ama ne hikmetse CHP nin kurmayları bunun hesabını kimseden sormuyorlar. Tam tersine Malatya il yönetimini biraz daha övgüye layık görüyorlar. Dünyanın neresinde olursanız olun, başarısız bir yönetim ya istifa eder, ya da görevden alınır.

Bence bunca gerilememenin sebebi partideki düşük yoğunluluk egemenliğidir. Birileri bu partide deki entelektüel birikimin ve tarihsel geleneksel birikimin partide rol almasını istemiyor. Partide güçlü isimler olmasın, yaratıcı, birikimli kimseler olmasın, hatta partiye bırakılmasın, düşük yoğunluklu bir gurup durumu idare etsin isteniyor ve parti gittikçe eriyor.

9 Kasım 2015 tarihli yazımda buna dikkati çekmiştim. Bu yazımda partiye küs olan partinin eski yöneticilerini yazmıştım. Kimse bu yazıyı ciddiye almadı ve sonuç böyle oldu.

Yazıda şöyle diyorum:

“Malatya’da CHP nin birikimli kesimi dışlanmıştı. O dışlananların arasında eski milletvekilleri, il ve ilçe yöneticileri de vardı. Bunlardan birkaç tanesini şöyle sıralayabiliriz:

Başta Gençlik kollarından yetişen yöneticilik yaparak üst kademelerde eski il sekreteri eski il genel meclis üyesi İbrahim göçmen, Eğitim komisyon başkanı Mustafa Yuka hiçbir gerçek gerekçe gösterilmeden ihraç edildiler

Hüseyin Şahinligil üç dönem il başkan, Muharrem Kılıç: Eski Milletvekili, Rami Yüce: Eski Millet Vekili adayı. Hasan Hüseyin Gedik: Eski millet vekil adayı. Mehmet Şerif Yıldırım: Eski belediye başkanı. Cengiz Kılıç: Eski belediye başkanı. Güzide Gök: Eski Millet Vekili adayı. Celal Berktaş: Eski İl başkanı. Niyazi Ergin Gökçe: Eski İl başkanı. Selahattin Sarıoğlu: Eski Baro Başkanı. Hasan Yücel: Eski Belediye başkanı. Sabahattin Soğuksu: Eski İlçe başkanı. Sait Özoğlu: Eski belediye başkanı. Mahmut Yücekaya: Eski il genel meclisi üyesi. Aydın Aydın: Eski ilçe başkanı. Feridun Önal: Merkez ilçe başkan adayı. Muzaffer Güven: Eski belediye başkanı. Hasan Keleş: eski Millet vekili adayı…daha buraya yazabileceğimiz yüzlerce  insan var ama biz burada bunlarla yetinelim ve  noktalayalım.Şimdi bu insanlar mevcut yönetim tarafında siyaset dışına itildiler ve köşesine çekildiler.Bunların çalışması için hiçbir olanak sağlamadılar.

 Yaptığımız tespitlere göre kongreler sürecinin başladığını, il ve ilçe yöneticilerinin bu süreci çok gizli yürüttüklerini, delege tespitlerinin masa başında yapıldığını öğrendik. Görüşüne başvurduğumuz eski bir yönetici sürecin 3 Kasımda başladığını ve muhtarlıklardaki delegelerin tespiti yapıldığını söyledi. Bu sürecin 15 Kasım Pazar gününe kadar devam edeceğini söyledi.

20 Kasımda da ilçe kongrelerinin başlayacağını ve eski yöneticilerin tekrar kendilerini yazdıkları delegelere seçtireceklerini anlattı.(Malatya Sonnokta gazetesi 9 Kasım 2015 pazartesi)

Bizim bu tespitlerimiz doğru haklı olduğu bugün ispatlanmıştır. Keşke yanılmış olsaydık. Ama bu yöneticiler CHP’ yi kronik muhalefete partisine dönüştürdüler.

Peki, ne yapmalı?

1-Partinin entelektüel beyninin önü derhal açılmalı.

2-Yukarda saydığım küskünler derhal partiye çağırılmalı.

3-Vatandaşa güven verecek bir il yönetimi oluşturulmalı.

4-Vekilimiz, Veli Ağbaba örgütlerde elini çekmeli, demokratik bir seçim ortam hazırlamalı.

5-Veli Ağbaba, genel başkan yardımcısıdır. Bu sıfatıyla Malatya dışında bir yerde aday olmalı.

6-İlçe örgütleri kadro kursları açarak, mutlaka kadro çalışması yapmalı.

7-Partinin bütün organlarında demokratik seçimler yapılmalı.

8-Kadro çalışmaları, il yönetimi tarafından sürekli denetlenmeli.

Bizde uyarıp söylemesi, gerisi parti yöneticilerine kalmış.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.