Türkiye’ni, bir beka sorunu olduğunu bazı çevreler ağızlarından hiç düşürmüyorlar. Bizden sonrası tufan anlayışı ile tabana korku salmaya devam ediyorlar.
Beka: Sözlük anlamı kalıcılık, ölümsüzlük anlamına gelir. Başka bir deyişle süreklilik arz etmek demektir.
Türkiye Cumhuriyetinin bir beka sorunu var mı?
Varsa bu sorun sebepleri nelerdir?
Bu sorunu nasıl aşabiliriz?
Gelin kırmadan, dökmeden bu sorunların cevabını akıl yoluyla anlamaya çalışalım.
Türkiye’nin beka sorunu ABD emperyalizminin Ortadoğu’yu yeniden yapılandırma süreci ile tartışılmaya başlanmıştır. ABD bu bir projedir diyor. Bu projenin adı BOP tur diyor. Bu projenin sahibi CİA Ortadoğu şefi Graham Fuller, amaçlarını hiç gizlemeden kitaplarına ve projelerine yansıtıyor.
Peki, BOP nedir?
1-BOP İsrail düşmanı, Arap milliyetçisi olan Kaddafi, Saddam ve Esat rejimlerinin tasfiye edilmesi ve yerine ABD ve İsrail yanlısı rejimlerin oluşturulmasıdır.
2-Ulus devletlerinin imha edilmesi ve bunun yerine ümmet anlayışının Ortadoğu’da egemen kılınmasıdır.
3-İran, Türkiye, Suriye, Irak, Libya ve Suudi Arabistan topraklarının bölünmesidir.
4-Tunus, Türkiye, Mısır, Suriye, İran gibi ülkelerde rejim değişikliğine gidilmesidir.
5-Ilımlı İslam (Müslüman kardeşler) anlayışının egemen kılınmasıdır.(Suriye’de radikal İslam’ın egemen olmasından sonra Ilımlı İslam anlayışında vaz geçildi.)
6-Arap Baharı havasını bütün Ortadoğu’da yaygınlaştırılmasıdır.
7-Dolar zengini işbirlikçi Arap diktatörlerine bolca silah satılmasıdır.
Türkiye BOP sürecine nasıl sokuldu ve (beka) sorunu nasıl oluştu?
1-Önce Atatürk ve onun düşüncesi din ile bağlantılı olarak itibarsızlaştırıldı.
2-Solun hiç iktidara gelemediği bir ülkede bir türban sorunu yaratıldı ve bu sorun sola ve Atatürkçülerle mücadele edilmesinde bayrak olarak kullanıldı.
3-BOP eş başkanlığı Türkiye’ye verildi.
4-ABD emperyalizmi ve onun işbirlikçileri Tunus, Mısır ve Türkiye’de dini referanslı iktidarlar oluşmasına katkıda bulundular.
5-Türkiye de Ecevit hükümetini bir kriz ile yıpratıp arkasında MHP nin desteği ile seçime sürüklediler.
6-AKP %34 ile %65 lik bir çoğunluğa sahip olarak iktidar ettiler.
7-Suriye topraklarını parçalamak için bütün cihatçı gurupları Suriye’ye toplayıp Suriye rejimine karşı savaş başlattılar.
8-Bu savaş sürecinde IŞID diye çok acımasız ve gaddar örgüt yarattılar ve Suriye Kürtlerinin üzerine saldılar.
9-Suriye Kürtleri kendilerini korumak amaçlı silahlandılar ve PYD’ yi kurdular. ABD ve batı PYD yi destekledi ve silahlandırdı. PYD ,IŞID da arındırdığı bölgelere sahiplenmeye başladı.
10- Türkiye güney sınırında bir PYD oluşumunu bir PKK oluşumu olarak gördü ve kabul etmedi .Bu oluşumu kendisine tehdit olarak gördü.
11-Türkiye ile dost olan bir komşusu devlet kalmadı. Hepsi ile kavgalı hale getirildi. Bu da yetmedi AB sürecini dışladı ve demokrasi rafa kaldırıldı. Türkiye Ortadoğu’da bir öcü devlet haline dönüştürüldü.
12-Türkiye yi bu hale getiren güçler şimdi bir beka sorununda bahsediyorlar ve komik oluyorlar.
Peki, bu ülke beka sorunu nasıl aşabilir?
1-Bu sorunu yaratanlar bu sorunu çözemezler.
2-Derhal OHAL kaldırılmalı. Anti demokratik yapılarda uzaklaşılmalı ve ülkeye demokratik bir görünüm kazandırılmalı.
3-Toplum din, ırk, mezhep temelinde kaynaştırılmalı ve demokratik reformlar derhal yapılmalı.
4-Ranta değil üretime dayalı yatırımların önü açılmalı.
5-Ekonomik paylaşımlarda denge sağlanmalı.
6-Komşularla sıfır sorunlu bir ülke olmalı ve AB sürecini derhal başlatmalı.
Demokrasi bu ülkenin olmazsa olmazı olmalı.
Bağımsız bir dış politika izlenmeli.
Türkiye’de insanların yüzü gülmeli.
Bu ülkede hiçbir kimse kendini ötekileştirilmiş olarak görmemeli.