Malatya siyaseti nerelerde? İktidarı eleştirmek doğal hakkımızsa, kendi demokrasi anlayışımız gereği kendi partimizi de yanlış ya da eksik olan her şeyi eleştirmek en doğal hakkımız olduğunu düşünüyorum.
Biraz geçmişten birazda gelecek günlerin güzel olması beklentimizdir. Gelecekte güzel günler olacak tır koşusuz inanıyorum.
Kim partili, kim partili değil sürecindeyiz. Bu yüzden Malatya CHP'ye bakalım.
Hizmet anlayışında uzun süre çeşitli görevlerde kalmanın bir ayrıcalık olduğu görüldü. Partide bu güne kadar böyle bir yaklaşım hiç görülmemişti. Ama bu parti bu günleri de gördü. Gösterdiler. Demek ki her şeyin bir ilki varmış.
Gelelim asıl konumuza:
Partiyi ele geçir.
Delegeyi yaz.
Ananı babanı, kardeşini olmadı yedi sülaleni oda olmadı başka partililerden adam getir delege yaz. Ön seçim yapma. Sonuçta istediğin olsun. Tek adam tek aday ol seçimi kazan. Ondan sonrada kalk partiye 20 yıldır hizmet ettiğini iddia et...
Yukarıdaki saf ve temiz işlerin hesabını vermeden, ondan sonra da kalka hizmet ettiğini iddia edenler...
2000 yılından beri Parti’nin çeşitli kademelerinde yönetici veya il başkanı olursun. Doğaldır hakkındır hakkınızdır. Olabilirsiniz.
Önemli olan bu vasıfları ve yetkileri bu görevleri yüklendikten sonra Parti'nin nerelere geldiğidir ancak son on yıla baktığımız zaman her seçimde oyların düştüğünü görüyoruz.
Buna rağmen yönetimleri ele geçirenler her hangi bir yerde mikrofonu kaptıkları zaman mangalda kül bırakmıyorlar özellikle seçmende kusur arayarak kendilerini temize çıkarmaya çalışıyorlar.
Bunlar etik olan siyasi hareketler ve anlayışı değildir. Bunu da hatırlatalım. Bunları bazıları unutmuş olabilir ama partinin gerçek sahiplerinin, Parti'nin bu günlere nasıl ve neden unuttuklarını düşünmüyorum.
Ayrıca Yerel seçimlerde meclis üyelerini belirlenirken, Parti'nin İl Başkanlığında ehliyet liyakat gözetmeksizin ahbap çavuş ilişkileri içeride kapalı kapıların arkasında tespitler yapmak parti ahlakıyla bağdaşmamıştır.
Son zamanlarda gördüğümüz kadarı ile üzülerek izliyoruz ki partiyi sıkışık bir duruma sokmak isteyenler var. Parti'yi birkaç kişinin elinden kurtarmaları gerekir.
yönetimi elinin altında bulunduranlar şimdide kalkmışlar bu şahıslar partiye hizmet etmişler gibi
CHP il başkanlığını dizayn etmeye çalışıyorlar.
Bu Parti'ye hizmet eden veya etmeyen üye olan herkes il başkanlığı da milletvekili de olma hakkına sahiptir olmalıdır. Nasıl olsa vekil olmak için tek önemli olan paralı olmak gerisi teferruat.
Aslında bir partinin yöneticisi de vekili de demokratik bir mücadele ile veya STK' lardan yetişmiş, toplumun her türlü sorununa hakim kişilerden olması gerekir. Ama günümüzde bu geçerli bir yaklaşım olmuyor. Ankara'da dayın veya yeğenin varsa gerisi teferruat. Ne olacak sanki...
Hem geçmişi hatırlayalım hem de gelecek döneme ışık tutması gereken konularda bir değerlendirme yapalım.
Seçim kapıda bir çok tarih konuşuluyor ancak 14 Mayıs 2023 olursa şaşırmayın. Gelelim asıl konumuza. Bu Parti'ye il başkanı olacak ve oluşacak yönetim; Seçimi taşıyacak, Malatya evladı, geçmişi temiz ve partiye güç kazandıracak, partiyi toparlayacak ve Parti'nin gücüne güç katacak ve toparlayıcı bir ekipten oluşmalıdır. Her kesimi kucaklayıcı bir ekip olmalıdır.
Netice itibariyle; Bu partinin gelecek güzel günler için bir geleceği var. Eğer il başkanı ve yönetimi yeni simalar ve karışık bir grupla yoluna devam ederse, Parti'nin oyu da yükselir ve vekil sayısı da artar. Gerçek gücünü göstermiş olacaktır. Toplum hazır ama koltuk sevdası ön planda. Bundan kurtulmak gerekir.
Aynı anlayışla devam ederek küçük olsun benim olsun, borum ötsün düşüncesi değişmediği taktirde üzülerek belirtmek isterim ki bir vekille yola devam edilir.
2009 yılında alınan oy oranları, artan nüfus ve seçmen sayısına bakıldığında Yerel ve genel seçimleri ile son yapılan 2019 yılı yerel seçimlerin seçim sonuçlarına bakınca açıkça ve matematik bilgisi olanlar ve toplama çıkarma işleme bilenler anlayacaktır. Bunu da unutmayın...
Unutmayınız...
Unutulmaya yüz tutmayın...