ALTIN
 3.042,49
DOLAR
 35,5025
STERLİN
43,1833
EURO
 36,2485

 

 

Osmanlı da tıpkı bugünkü gibi 1914 yılında bir oldubitti ile savaşa sürüklendi ve yok oldu. Tarih yeniden tekerrür eder mi etmez mi bilmiyorum. Ama bugün ki savaş tamtamları tıpkı 1914 ler gibi çaldığını his eder gibiyim.

Bugün birileri yeniden seçim kazanmak için ülkemizi Suriye topraklarına sokmak istiyor.Erkeklik ve kabadayılık taslayan ,kişisel çıkarları dışında hiçbir iddiası olmayan bu insanlar bir macera süreciyle ülkemizi tehlikeye atıyorlar.

Üç hafta içinde Emevi Camisinde namaz kılmayı vaad edenler, Suriye’ye Sünni bir rejim getireceklerine inandılar. Suriye’yi Sünnileştiremediler ama IŞID, EL NUSRA benzeri örgütleri içimize kadar sokup ülkemizi bir mayın tarlasına dönüştürdüler.

Uzmanlar diyorlar ki, eğer Türkiye Suriye’ye girerse, Türkiye Suriye’ye dönüşebilir. Çünkü komşularındaki etnik ve mezhepsel ayrışmaların aynısı Türkiye’de de var.

Eğer Türkiye Suriye’ye girerse ne olur?

 

1-AKP hükümetinin temel hedefi Kürt oluşumunun önünü kesmek olacaktır. Böyle olunca da Suriye’de IŞID ile çatışan Kürt guruplar Türk ordusu ile çatışmak zorunda kalacaklardır.

 

2-Suriye’de var olan diğer cihatçı selefi guruplar da Türk ordusuna saldıracaklar. Çünkü Türk ordusu orada işgalci konumuna düşecektir.

 

3-Suriye’nin toprak bütünlüğüne bir saldırı dünyada, Türkiye aleyhinde bir olumsuz kamuoyu oluşturacaktır. Türkiye İsrail gibi lanetli işgalci bir güç konumuna düşecektir.

 

4-PYD ile birlikte savaşan ABD uçakları Türkiye’ye bu işgalden dolayı hoş bakmayacaktır.

 

5-Baştan beri Suriye’nin yanında yer alan İran, Rusya ve Çin gibi devletler Türkiye’nin üzerine gelecekler.

 

6-Suriye’de PYD ile savaş halinde olan bir Türkiye, içeride çok büyük rahatsızlıklar yaşayacak. Anadolu bir baştan bir başa çalkalanacak.

 

7-Türkiye’nin, Suriye’de işgal ettiği topraklardan bir daha çıkamayacak ve İsrail gibi sürekli terör gurupları ile çatışma halinde olacak.

 

8- Suriye’deki etnik ve mezhepsel çatışmaların tamamı ana doluya yansıyacak ve bir iç kargaşa tehlikesi doğacak.

 

9-Böylece Türkiye, komşuları Suriye, Irak, Libya gibi ülkelerin girdiği sürece girecek ve sonu ne olacağı belli olmayan bir serüvene sürüklenecek.

 

10-Birileri bu karmaşık tabloda siyasi çıkar sağlamaya çalışmaya devam edecek ve ülke Suriyeleşecek.

 

11-Türk ordusu  IŞID ile savaşacağı söyleniliyor ve kamuoyuna yanlış mesaj veriliyor.AKP hükümeti IŞID ‘dan hiçbir zaman rahatsız olmadı.Ne zaman IŞID ın elinde EL TABYAD düştü ve Kürt güçlerinin eline geçti ,işte o zaman AKP hükümeti rahatsız oldu ve Suriye’ye müdahale gündeme geldi.

 

12-Bu savaşın çıkıp çıkmayacağı kamuoyunun duyarlılığına bağlı olarak gelişecek. Kamuoyu duyarlı olabilirse bu kirli savaş önlenmiş olacak. Birilerinin bir takım hevesleri de kursağında kalacak.

 

Suriye, Irak ve Libya demokrasi vaadi ile iç savaşa sürüklendiler ve yok oldular. Bu vatan milyonlarca insanın kanı ile kuruldu. Bu halkın bir oldubitti ile vatanlarının birilerinin şahsi hırsına kurban etmeyeceği inancına inanmak istiyorum.

 

Gelin konuyu bir hoca fıkrası ile bağlayalım; Hoca bir gün bir gölün kenarında eşeğine odun yüklemiş. Odunları yükledikten sonra odunların altına ateşi vermiş. Eşeğin sırtında yanan odunlar eşeği rahatsız etmiş olmalı ki eşek anırmaya başlamış. Hoca, eşeğin kulağına eğilmiş. Demiş ki: AKLIN VARSA GÖLE; AKLIN YOKSA ÇÖLE. Demiş.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.