ALTIN
 2.739,33
DOLAR
 33,9872
STERLİN
44,9484
EURO
 38,0601

 Bilindigi üzere 6 Subat 2023 tarihinde K.Marasta meydana gelen ancak 11 il cografyasinda önce gece saat 4/15 te ve daha sonra aynı gun saat 13/15 gibi 7.7 ile 7.6 depremlerini kisaca  asrin felaketlerini bizler Malatyada canlı canli yasarken K.Maras, Hatay,Adiyaman  ve G.Antep islahiye ilceside felakette nasiplerini haddinden fazlasiyla aldılar.
      Asrın felaketinin ülkemize verdigi maddi manevi zararin ölçülmesi tartisilmasi dahi abesle istigaldir.
    Çünkü 50 binden fazla insanımız enkaz altında kalırken yüz binlerce insanın sakatlandığı görülmüş ve yaşanmıştır bazi açıklamalara gore 150 insanımız halen enkaz altında ya da kayıpmis!!.
       Asrin felaketi sırasında ve devam eden süreçte insanlar esnafiyla zenginiyle fukarasiyla her kes o soğuk gunde can derdine düştü.
      Ancak ilk iki-üç gün abondene olmuş boksör gibi insanlar basi bos ve çaresizlik icerisinde enkazlarda yakınlarını cikarabilmek icin elleriyle eseleyerek kurtarmaya calisiyor bir yandan soğukla bir yanda ekmek su ihtiyacı var arabalara yakıt  yoktu kısaca acilen hakli bir arayisla " devleti" arıyorlardı. 
Ancak Asker, Polis, Afad, kısaca "Devlet"      kimse ortada yoktu.
    Böyle  ortamlarda bu acilarla bu mesaketlerle  bu güne  gelindi. 
Ancak örneğin             Malatya halkı halen aradığı sevecen yerinde çözüm  üreten halki ile kucaklasan " devleti" ne aci ki bulamadı.
     Depremin üzerinden yaklaşık 20 ay geçmiş. 
Halen Malatya da konteynirler de 120 bin kişi yaşamaya çalışıyor.
Malatya da evi yıkılan dolayısıyla kafasini sokacak baska bir yeri olmayan Malatyalı en az 120 bin vatandas Malatyadan çıkarak mecburiyetten eş dost akraba ya da kızının oğlunun yaşadığı illere göç etmek zorunda kalmıştır.
      Çıktıkları bu yolda yorulmuş İllerinin hasretiyle acılar  çekerek yüreklerine taş basarak Malatya’da gelecek bir TOKİ  KONUTLARINI da kura çekiliş sonuçları sonuçlarını bekliyorlar.
İşin  garip tarafi vatandaş bu tür haber beklerken Malatyadaki etkili ve yetkililer kendileride dünyada bir haberler.
Çünkü Malatya’nın sahipsizliginden kentimiz Ankarada Malatyayi tarihini kültürünü bilmeyenler tarafinda Ankarada yönetiliyor yöndenlendiriliyor.
      Bir gün bakıyorsun Rezerv alandasin bir gun bakıyorsun çıkmışsın
Bir gün  hak sahibisin ikinci gün değilsin yerinde  değişim zaten hak getire
Hele hele kentimizin en değerli  ibadet yerlerinden biri olan SÖĞÜTLÜ camiye bir türlü yer bulamadılar. 
       En son hic utanmadan Malatya ya ihanet edercesi ne eski belediyenin yeri diyerek Malatya merkezine ve meydanina kıymaya çalışıyorlar.
 Yazik ediyor şehrin genleri ile     oynuyorlar.
       Diğer yandan bu magduriyetler yetmiyormus gibi deprem döneminde esnafin tüccarın magduriyetinden dolayi isabetli olarak devreye sokulan MÜCBİR SEBEP Ağustosun son gününde sona eriyor.
Bu durumda zaten magdur olan esnaf tüccar ve is adamları  zaten konteynirlere sıkıştırılmış siftahsiz  dukkan kapatirlarken üstüne üstlük Vergi, SGK ve BAĞ-KUR gibi birikmis kamu alacaklarının ödemek durumunda bırakılacaktır.
Esnaf zaten zor durumda birde bu yük binerse inanın esnafin tüccarın çok büyük çoğunluğu bu yükün altında kalir ve Malatyanın ticari hayati çöker.
       Mücbir sebep süresinin “31 Ağustos son gün. Şehrimiz adına büyük önem arz eden süre uzatımı için tüm siyasilerin  STK ve halkımızın sürece katkı sunmasını beklemek Malatya halki adına hakkımızdır diye düşünüyorum. 
" Nitekim bildigim kadari ile TSO böyle bir çağrı yapıyor "
       Niye böyle düşünüyorum.?
        Çünkü Malatya’nın genleri ile oynayanları gördüğüm kadari ile Malatyali olmayan ama Malatyaya bilerek bilmeyerek cok zarar verenler.
Benim sehrimi Malatyalidan daha iyi kimse bilemez düşünemez nitekim 20 aydır baktığımızda istenilenin cok altında  yol alınmıs.
       Malatyanin mimarlar odasi var mühendisler odasi var iki tane Üniversitesi var
Bunlara sorun destek alın  
İktidarın 4+1 milletvekili var belediye baskanlari var Vali var.
Hadi valimiz yenidir yavas yavaş olaylara hakim olur ve sorunları daha gerçekçi bir anlayış ve bilimsel anlamda çağdaş  malatyayi yaratır ve böylece ters giden her harekete mantıklı ve Malatya kültürüne ters düşen düşürülen hareketlere dur diyerek karsi çıkar.
      Peki büyük şehir belediye başkanı olup olmadığı halen çözülemeyen şahıs ne iş yapar gerçekten üzülerek izliyorum.
AKP’nin milletvekilleri  bakanlik yapmış Bülent Tufekci ve İhsan koca, ölmeztoprak, Babacan ne iş yapar merak ediyorum.
Bu beylere bir kerede ise yarasinlar diyerek yüksek sesle sesleniyorum
“Ya ticari hayat normale dönene kadar mücbir sebep devam etmeli, ya da biriken borçlar bir defaya mahsus vergi affıyla sildirin.... Mücbir sebep süresi uzatılmayacaksa benzer vergi affı uygulanmasını yaptırabilirsiniz 
Hadi bakalım sayın bay ve bayan vekiller bekliyoruz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.