Gereğini yapın içimizi kanatmayın
Ülkem, içine düştüğü siyasi, ekonomik ve sosyal problemlerle uğraşırken, bir darbe de büyük bir mutlulukla oluşturduğumuz Türk Devletler teşkilatından gelmez mi?
Türk Devletler Teşkilatı üyesi Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkmenistan KKTC’yi tanımazken, Güney Kıbrıs Rum kesiminde büyük elçilikler açma kararı verdiler. Bu eylem hepimizi inanılmaz derecede üzdü. Ama ortada var olan bir gerçeğin de altını çizmek gerekir. Uluslararası ilişkilerde idealler ve ideolojilerden ziyade güç dengeleri, ulusal menfaatler ve konjoktürel gelişmeler önemlidir. Trump’ın AB’ye karşı takındığı durum nedeniyle AB, Orta Asya Devletleri’ni batıya yöneltme gayretinde. Bu girişimi de “Stratejik Ortaklık” olarak geliştirme isteğidir. 3-4 Nisan 2025 tarihinde gerçekleştirilen birinci AB- Orta Asya zirvesinde Özbekistan, Kazakistan, Tacikistan ve Türkmenistan ile ilişkilerini “ Stratejik ortaklık düzeyine yükseltme kararı alınmıştır. Bu kapsamda 5 Orta Asya ülkesine 12 Milyar Euro yatırım yapacağı açıklanmıştır. Bu destekle bu devletlerin batıya yüz çevirmelerini sağlamıştır. Bu yapılan destekle batı kendine enerji, ulaşım, sanayi ve ekonomi rekabetinde kendine yer ayırmak istemiştir.
Bu yapılanlar, Doğu Akdeniz’deki Türkiye’nin egemenlik hakları açısından da kritik önemdedir.
Peki sokak soruyor; Kim, kimler bu konuda konuşacak? Bunun gereği yapılmayacak mı?
Bunlar önemli değil, önemli olan 2028 seçimlerinde aday olamayacak Sayın Erdoğan’ın ne ve neler yaparak aday olmasının önünü açacağıdır. Bu yolda rakipler içeri atılırken, halkın çektiği yokluk yoksulluk, uluslararası saygınlığımız, Ege Adaları, Doğu Akdeniz'deki haklarımızın gasp edilmesi önemli mi?
Türk devletleri teşkilatının bu eylemlerini duyunca ulus olarak kızgınlığımızı dile getirirken, adamların haklı olduğu yönlerde yok mu?
Sayın Yaşar Yurtseven’in de bu konuya getirdiği yorumundan bazı alıntıları da sizlerle paylaşmak istiyorum:
“Türkiye olarak onlara ağabeylik yapıp siyasi, ekonomik, askeri, eğitim, sağlık, teknoloji konularında destek olacağımıza Sudan, Somali, Katar, Mynmar'a yatırımlar yaptık,
Hayvan ithalinde Kazakistan'ı görmeyip Brezilya'dan Angus sığırı getirdik, buğday almadık, petrol içinde kapılarını çalmadık,
Uygur Türkleri feryatlarına kulak tıkayıp yapılanları görmezden gelecek ama sabah Filistin, akşam Gazze diye ağlayacak,
Gazze dahil hiç bir konuda bizimle aynı saflarda yer almayan Araplar’a yüzünü dönersen,
Siyasi yaşamını tamamlamış Sayın Binali Yıldırım’ı Aksakalların başına getirirsen olacağı budur.”
SON SÖZ:
Başkanlık sistemine geçersek
ülke uçacak dediler.
Aynen öyle oldu !!
Fiyatlar, faturalar, işsizlik, enflasyon, fakirlik, vergiler dolar ve altın uçtu
bir tek biz uçamadık !!! ANONİM